torstai 27. elokuuta 2015

Välikatsaus kyjyihin



Nyt on kaikki kyjyt aloitettu.. Ja kauhea kasa On keskeneräisiä pusseissa.Muutama on valmis ja toooosi moni on kesken. Minulla ei ikinä ole ollut näin monta työtä kesken joten haasteellista tulee olemaan.

Piti aloitta 10 työtä tänään, jotta ehdin ne määräaikaan mennessä saada alkuun. Tuntuupas hölmöltä luoda puikolle silmukat ja jätteeää siihen ja aloittaa taas uusi työ.

Nyt on vain keskityttävä siihen, että tekee tasaiseen tahtiin aina yhden työn valmiiksi ennen kuin jatkaa seuraavaa. Näin se ei tunnu aivan jättimäiseltä projektilta. Ei muuta kuin työn iloa minulle ja pitäkää peukkuja, että saan kaiken valmiiksi.

lauantai 22. elokuuta 2015

liebster awards

Sain haasteen Ompeluita ja sun muita Bloggaajalta. Kiitos siitä. Haasteen tarkoitus on ilmeisesti tuoda näkyvyyttä pienille blogeille, ja se on ihan mahtavaa.



Ohjeet ovat:

1. Kiitä tunnustuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.

2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.

3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award -tunnustuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.

4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.




1. Mikä sai sinut aloittamaan ompelun/käsityöt? Äitini ja mummoni ovat olleet akna kovia tekemään käsitöitä.  Äitini ompeli ja mummoni sitten virkkasi, neuloi ja nypläsi paljon. Eiköhän se käsityöinnostus ole sieltä pikkuhiljaa kasvanut ja kehittynyt.

2. Mikä on lempimateriaalisi? Ommellessa trikoo on miellyttävin, sillä se ei vaadi mitään kommervenkkejä, vaan on helppo surautella vaatteita kasaan. Langoista kaikkein mieluisimpia on luonnonkuidut: villa, puuvilla ja bampu

3. Mikä käsitöissä on kivointa? Näkee oman kädenjälkensä ja saa persoonallisia vaatteita ja asioita. Myös se, että voi ilahduttaa muita itse tekemillään asioilla.

4. Entä kamalinta? Kun sormet syyhyää tehdä jotain ja aikaa ei ole, tai materiaaleja puuttuu.

5. Kenelle ompelet? Pääsääntöisest lapsille ja itselle. Nyt l  tarkoitus aloitta myös miehelle ompelu. Myös sukulaislapset saavat osansa ompeluksistani

6. Mitä uutta haluaisit oppia? Ompelun puolella haluaisin oppia käyttämään koneitai tehokkaasti ja oppia käyttämään niiden kaikkia hienouksia. (Eli ohjekirja vain käteen ja opettelemaan)

7. Mitä pelkäät? Sitä hetkeä kun lapset sanovat, että äidin tekemät eivät enää kelpaa.

8. Mikä kuukausi olisit ja miksi? Olisin kesäkuu, koska silloin alkaa jo lämmetä mutta ei ole vielä liian kuuma.

9. Harrastatko jotain muuta käsitöiden lisäksi? Käsitöiden vastapainona pitää harrastaa liikuntaa ja kyllä nuo kaksi lasta aina jotakin harrastusta äidille keksii.

10. Mikä eläin olisit? Miksi? Kissa, saisi mennä oman mielen mukaan ja köllötellä lämpimässä päivät pitkät.

11. Lempi bändi/laulaja? Ei ole mitään tiettyä lempibandiä tai laulajaa. Olen aika kaikkiruokainen musiikin suhteen. Mieluisimpia on ehkä Värttinä, Rajaton, Elonkerjuu.


Tässä olisi minun kysymykseni, olkaa hyvät:

1.Miten innostuit käsitöistä?

2. Kauanko olet tehnyt käsitöitä/ommellut?

3. Mikä on kaikkein mieleisintä käsitöiden tekemisessä?

4. Haave ammattisi pienenä? ja toteutuiko se?

5. Uusi vai kierrätetty?

6. Paljonko omistat lankaa /kankaita?

7. Ompelu vai neulominen?

8.Yksin vai yhdessä?

9.Paras käsityö-/kangaskauppa?

10. Onko sinulla muita harrastuksia käsitöiden lisäksi?

11. Seuraava projektisi?

Haastan:

Puikkosirkus
Elämän kevät
Karkkitytön käsistä

En saaanut tähän alle nyt yhtätoista blogia, mutta muutaman kuitenkin.

Jos otat haasteen vastaan, niin kommentoithan tähän alle, jotta voin käydä lukemassa.

maanantai 10. elokuuta 2015

vauvalahjoja


Mitä: rapistelulelu vauvalle
Mistä: Puuvillakangas, fleece ja muropaketin muovi
Miten: Ompelemalla

Lähipiiriin, ystäville ja tuttaville on kesän aikana syntynyt jokunen vauva ja halusin jotenkin lahjoa uusia tulokkaita. Näin Omin käsin Blogissa tälläisen lelun ja tartuin siihen ideaan. Nämä oli helppoja ja noipeita tehdä ja varmasti lapelle mukavia.

Valitsin värikkään kuvion kankaaseen, koska lapset tykkäävä väreistä. Sisällä on fleese tuomassa pehmeyttä ja muropaketista se sisämuovi tuomassa rapinaa ja ääntä. Reunassa on erlaisia nauhoja joista on mukava ottaa kiinni ja kokeilla. Laitoin tuntumaltaan erilaisia nauhoja, jotta lapsi saa kokeilemalla havainnoida lelua.

Näitä pitänee tehdä muutama jo valmiiksi talteen, jotta on sitten mitä antaa kun vauvoja taas syntyy.

















lauantai 8. elokuuta 2015

Nimiäislahja


 Mitä:  Pehmopallo, hosut 56cm, rapistelulelu ja kortti
Mistä: Joustofrotee, lycra, trikoo, puuvilla
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla


Saimme kutsun pienen tytön nimiäisiin ja jotain lahjaa piti miettiä. Halusin tehdä lahjan itseja muistin joskus yläasteella tehneeni pallon paloista. pitkän etsinnän jälkeen löysin ohjeen kyseiseen palloon. Tein pallon palat erilaisista kankaista, jotta pienet sormet voisivat tunnustella erilaisia pintoja.

Tein myös rapistelulelun, jossa on nauhoja joista pitää kiinni ja sisällä on muropaketin pussi joka rapisee mukavasti käsissä.
Housut on tehty sk:n nosh housukaavalla.


Lahjan lisäksi piti vielä tehdä kortti. Mikäs sen parempi kuin virkata lastenvaunut korttiin. Se ikäänkuin kruunaa koko lahjan.

perjantai 7. elokuuta 2015

vaatteita syksyksi lapsille

Mitä: Vaatteita syksyksi koossa 104cm ja 92cm
Mistä: Trikoo, joustofrotee, college
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla

Kun kesäisiä kelejä ei saapunutkaan, niin on hyvä jo miettiä tulevaa syksyä.


Olen tehnyt lapsille jo muutamia housuja Suuren käsityölehden Nosh housukaavalla.


Seuraavaksi oli vuorossa paitoja lapsille. Hankin kankaita Tampereelta tekstiili Fihliltä ja Lahden kärkkäiseltä. Paidan kaavoina kokeilin erilaisia malleja : tavallinen paita, raglanhiainen paita, paita jossa olkasaumaa on pidennetty ja kirjekuorikaulus paita.

Kirjekuorikauluksinen paita on Ottoble 4/15 numerosta. Se taitaa jäädä ensimmäiseksi ja viimeiseksi kyseistä mallia, sillä en ymmärtänyt teko-ohjeista mitään ja paita onkin oma räpellykseni, jotta sain se kasaan. Ihan hyvännäköinen siitä lopulta tuli, vaikka ei ehkä ihan ohjeen mukainen.

Kaikissa paidoissa oli  vähintään kahta eri kangasta, sillä halusin hieman leikitellä väreillä ja saada syksyksi väri-iloittelua.



Tein pienemmälle hupparin ja apinapaidan koossa 92 cm ja isommalle paidan koossa 104cm. Apinapaidan kaava tosin oli lopulta niin iso, että se päätyi isomman kaappiin ja siirtyy sieltä sitten pienemmän kaappiin.



Tein tytölle koossa 104cm  joustofroteesta takin ja housut. Kankaan olen aikanaan ostanut kirpputorilta kestovaippoja varten, mutta ei koskaan päätynyt niihin vaan nyt kangas sai elämän tytön vaatteina.
Hupparin malli oli niin kiva, että molemmille lapsille piti tehdä vielä toiset takit.