sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kyjy 19




Mitä: Kyjy 19/Tuubihuivi
Mistä: Merinolanka
Miten: 3,5mm/60cm pyöröpuikot
Aloitettu: 27.8
Valmis: 26.9
Paino: 112g

Sain kaverilta idean tehdä tuubihuivi, jonka voi kylmällä kelillä kiskaista päähän vähän kuin hupuksi. Huivia voisi pitää ihan vain rutussa kaulalla huivina, tai sitten kiskaista se pään yli, jolloin se toimii kaulahuivina ja huppuna samanaikaisesti.

Ensimmäisenä piti etsiä laatikoista lankaa (olen päättänyt olla ostamatta lankaa, ja se mitä ei itseltä löydy sitä ei tarvita). Löysin valkoista merinovillalankaa, joka ei kutita herkkää kaulan ihoa ja on varmasti lämmin.

Halusin tehdä huivista pitsisen, jotta siitä ei tule kovin raskaan näköinen. Kivan mallin löysin Rakas villasukka-kirjasta syysunelmasukkien ohjeesta. Ohjeessa on 20 kerrosta ja se vaatii jonkin verran seuraamista, mutta kuvion oppii todella nopeasti ja riittää, että kierroksen alussa katsoo ohjetta.

Mielestäni huivista tuli todella kiva ja toivotaan, että tulee kunnon pakkasia, jotta huivi pääsee käyttöön.


sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Syntymäpäivät




Mitä: Paitoja ja tunika
Mistä: Verson puodin haukikangas
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla

Miehen syntymäpäivät lähestyivät ja lahja piti keksiä. Sain idean tehdä miehelle paidan. Mies on kova metsä-ja kalamies, joten halusin kankaan liittyvän jotenkin näihin harrastuksiin. Löysin lopulta netistä verson puodin sivuilta haukikangasta jota sitten tilasin.

Tilatessani kangasta en ollut vielä tehnyt miehelle paitoja kertaakaan, joten tilasin varmuuden vuoksi kangasta reilusti. Ostin myös hihoihin mustaa kangasta ja niinpä haukikangasta oli todella reilusti.


Tein miehelle vielä pipon johon laitoin toiselle puolelle hyvin kirkasta keltaista kangasta joka näkyy hämärässä hyvin. Pipoa voi käyttää kumminpäin tahansa. Piposta tuli todella hyvä ainakin itselle, toivottavasti on hyvä myös miehen päähän.

Sain kankaista vielä pojalle paidan ja tytölle tunikan. Kankaat tuli käytettyä todella tarkasti, kangasta jäi enää tytön pikkuhousujen verran. Itselleni kankaasta ei tullut mitään, joten täytyy varmaan katsella itselle jotain kangasta ;)

maanantai 7. syyskuuta 2015

Vaatetta perheelle

Nyt on blogissa ollut hieman hiljaista koska kyjyt vievät nyt aikaa. Melkein kaikki kesken enemmän tai vähemmän.Mutta vihdoin sain aikaiseksi leikata vaatteita miehelle ja lapsille syksyä varten.

Mitä: Vaatetta miehelle ja lapsille
Mistä: Trikoo ja college
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla



Viimeksi kun tein lapsille vaatetta, se oli varsinaista väri-iloittelua. Nyt mennäänkin maltillisemmin mustaa ja harmaata. Ostin nettikirpputorilta kangaspaketin joka sisälsi Riivalit-kangasta juuri kahden etukappaleen verran. Pitihän niistä tehdä samistelupaidat lapsille. Onko tuo paidan kuvio sitten ne riivalit vai onko siinä äiti silloin kun lapset ovat kovin riivali-tuulella?

Kamera-kangasta tuli myös paketista, mutta sitä oli niin pieni pala, että siitä sai juuri ja juuri hihat 92cm paitaan. Mukavaa vaihtelua laittaa välillä hihat kuviokankaasta. Kamerapaita on tehty ob:n Tree Times T ohjeella. Tein viimeksi samalla kaavalla, enkä saanut onnistumaan kauniisti tuota pääntietä. silloin päätin ettei enää ikinä. No toisin kävi ja piti ottaa revanssi kaavasta ja nyt se onnistuikin aika hyvin.

Kamerakangasta jäi vielä sen verran että esikoiselle saa pikkuhousut tehtyä. Niistä kuvia myöhemmin jahka pikkuhousutehtaasta housuja alkaa valmistumaan.



Mies tarvitsi uusia paitoja itselleen ja niinpä aloitimme kaavatestailun. Tein kolme eri kaavalla paitoja, joista suosikiksi valikoitui raglanhihainen paita (sinivihreä). Tällä kaavalla teen jatkossakin paidat.



Kesälomareissulla ostimme collegekankaat miehen housuja varten ja nyt viimein uskalsin leikata kankaan ja ommella. Niistä tulikin oikein hyvät vaikka mutkia olikin matkassa. Taskut kuulemma saisivat olla hieman syvemmät.

Mutta nyt takaisin kyjyjen pariin.