torstai 30. kesäkuuta 2016

Vaunuprojekti

Olen jo jonkun aikaa etsinyt halpoja lasten tuplavaunuja, sillä olemme lähdössä tallinnaan ja tarvitsemme rattaat kahdelle pienelle ja vielä seisomalauta isommalle.  Paljon en halunnut maksaa sillä monta käyttökertaa ei näille rattaille ehkä tule.

Nettikirppiksellä oli vaunut tarjolla kahvipakettia vastaan.  Kankaat kuitenkin olivat homeessa.  No otin halvat rattaat ja päätin tehdä uudet pääliset.


 Kukkakangas on sisustuspuuvillaa ja ollut aikanaan meillä sohvan päällisenä.  Ruskea kangas taas on ollut joskun päiväpeittona.  Pehmusteena välissä on ikeasta joskus ostettu euron peitto.  Hintaa näille rattaille ei siis juuri tullut.  

Kaavat otin vanhoista kankaista ja hurautin osat saumurilla kasaan ja siksakilla osat toisiinsa kiinni.

Kuomun jouduin leikkaamaan pois ja ottamaan siitä kaavat.  Kukkakangasta ei enää riittänyt koko kuomuun joten ruskeaa laitoin osaan.  Kuomu piti ommella käsin kuomuputkiin kiinni.

Sisko tuli myös hätiin ja pesi ja puunasi rungon sekä huolsi kaikki liikkuvat osat.  Nyt vaunut ovat kun uudet.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Uima-asut


Olemme lasten kanssa lähdössä viettämään päivää maaiumalaan. Pojalla on vain uimahousut ja tytöllä uikkari jossa on naruolkaimet. Ne ovat ihan hyvät uimahallissa, mutta haluan hieman suojata lasten olkapäitä ja selkää palamiselta. Vaikka kuinka rasvaisi on paras suoja kuitenkin vaatteet. 

Päätin pikasurauttaa lapsille uima-asut. Haalari on kokoa 92cm ja tehty ob 3/16 uimahaalarin kaavalla. Mekko on tehty myös ob 3/16 panda kaavalla. Lisäsin vain helmaan rypytetyn kaitaleen, jotta tulee mekkomainen uikkari. Alaosa tytölle on jo olemassa. 




Kankaat on jämiä omista urheiluvaateompeluista. Nyt sai hybin jämäpalatkin käytettyä. Ja lasten kelpaa polskia.

perjantai 24. kesäkuuta 2016

jyjy 20/ joogasukat



Mitä: jyjy 20 / joogasukat
Mistä: Novita Nalle 72g
Miten : 3mm sukkapuikot

Viimeinenkin jyjy työ tuli valmiiksi ja aikaa jäi vielä reilu vuorokausi. Koskaan aiemmin ei ole näin tiukille mennyt. Pari viikkoa sitten näytti vielä mahdottomalta saada töitä valmiiksi, mutta nyt ne kuitenkin on. Kolme edellistä haastetta sain valmiiksi, joten kyllähän tämäkin valmiiksi piti saada. 

Nyt siirrytäänkin jo kyjy 2016 suoraan. Nyt haasteena tulee olemaan syksyllä alkavat työt. Mitenhän sitä ehtii saada valmista.

Hyvää juhannusta kuitenkin kaikille.

maanantai 20. kesäkuuta 2016

jyjy 11 ja 12/pesukonehuovutetut lapaset

Mitä: jyjy 11ja 12/ pesukonehuovutetut lapaset
Mistä: Novita puro ja novita nalle
Miten: 3mm ja 8mm sukkapuikoilla


Juhannus lähestyy, mutta mielessä on jo tuleva syksy. Perheen arki muuttuu kun minäkin lähden töihin muutaman vuoden kotiäitiyden jälkeen ja lapset lähtevät tietenkin hoitoon. Tein jo syksyn ja alkutalven hoitomatkoja ajatellen lämpöiset lapaset. Ohje on novitan huovutetut lapaset. Hieman ohjetta muokkasin pienemmäksi ja pesin 60 asteessa vaikka ohjeessa olikin 40. Näistä tuli aika sopivat pienten lasten käsiin jo ekalla pesukerralla.


lauantai 18. kesäkuuta 2016

jyjy4/nuken housut ja sukat


Mitä: jyjy4/ nuken housut ja paita
Miten: Neuloen
Mistä: Sukat nallelangasta ja housut akryylilangasta.

Tein jo aikaisemmin tytön vauvanukelle nutun ja nyt sitten tein myös housut ja koska hiusut eivät painaneet vaadittavaa 50g tein kaveriksi vielä pienet junasukat. Nyt on Kuken lämmin olla keäilloissa :)

torstai 16. kesäkuuta 2016

Kännykkäpusseja



Mitä: Kännykkäpusseja
Mistä: Puuvillakangas, vetoketju, ripsinauha, karkkipaperi, kristallimuovi
Miten: Ompelukoneella

Kesällä tuli akuutti tarve kännykkäpusseille, sillä ohuissa vaatteissa ei ole taskuja kännykälle ja avaimille.  Niinpä niitä täytyi tehdä. Kukalliset on puuvillaa ja viimeinen on karkkipapereista ja kristallimuovista tehty. Kaikissa on säädettävä hihna.


Puuvillaisissa on edessä  vielä taskut, joissa avainlenkki johon saa tarvittaessa avaimet roikkumaan eivätkä ne pääse tippumaan. 

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

jyjy/sukkia sukkia ja vielä kerran sukkia


Mitä: jyjy 7, 8, 9, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 
Mistä: Erilaisia sukkalankoja
Miten: Sukkapuikoilla

Olen ahkeroinut urakalla sukkalankoja pois laatikoista. Niistä syntyi erikokoisia ja erilaisia sukkia. Osa tulee oman perheen käyttöön ja osa menee lahjoitukseen ja lahjoiksi.

Alimman rivin sinivalkoiset sukat lähtevät keräykseen, jossa on tarkoitus tehdä kaikille vuonna 2017 syntyville vauvoille suomisukat. 10 paria on tavoitteenani tehdä ja nyt olen jo yli puolivälin.

Muut odottavat ensi syksyä ja lasten jalkoja tai jos tulee jokin keräys saattaa joku näistä mennä sinnekin.

maanantai 13. kesäkuuta 2016

jyjy 5/Saunvihta virkaten.


Mitä: Saunavihta/jyjy5
Mistä: Pellavalanka 92g
Miten: virkkuukoukku nro 3,5

Olen tehnyt aikaisemmin jo yhden saunavihdan, mutta tein sen bampulangasta ja siitä tuli vähän turhan pehmeä. 

Nyt sain pellavalankaa ja päätin tehdä toisen. Tähän tein myös hieman lyhyemmät "oksat", koska edellisessä ne venähtivät kastuttuaan turhan pitkiksi. Tämä lähtee lahjaksi ja toivottavasti ikivihta miellyttää. Ainakaan se ei roskaa.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Jyjy 10


Mitä: jyjy 10 Virkattu kori/pussi
Miten: Virkkaamalla 8mm koukulla
Mistä: Trikookude 1256g

Lasten pehmopalikat tarvitsivat uuden säilytyskorin, vanhan muovisen mennessä rikki. Aikaisemmin tekemästäni matosta jäi kudetta yli ja se olikin hyvä käyttää tähän. Kude menikin kaikki tänän pariakymmentä senttiä lukuunottamatta.


Juhannukseen on enää pari viikkoa, joten nyt täytyy laittaa täysi vaihde päälle, jitta saan loput 5 työtä valmiiksi. Saunavihta, kahdet lapaset, joogasukat ja nuken housut ovat vielä kesken. Nuken housuista puuttuu vain pikkuisen, mutta muissa on vain aloitussilmukat tehty. 

Olen ollut jokaisessa kyjyssä ja jyjyssä juhannuksesta 2014 asti ja saanut ne valmiiksi. Aion saada myös tämän valmiiksi, vaikka kiirettä pitää.