torstai 25. elokuuta 2016

syysvaatetta tytölle

 Myös tyttö on hujahtanut pituutta kesän aikana ja uutta oli tehtävä.
 
 Varsinkin paidoista olivat hihat jo jääneet lyhyiksi joten owl princes ja fall basic kaavoilla paitoja koossa 110/116cm

 

Noshin lippapipo iki-ihanasta pöllöjen pyykkipäivästä. Tämä on niin iloisen värinen ja kuitenkin syksyinen.
 

Housut ovat hop&jump kaavalla tehtyjä pituus 116cm ja leveys 110cm. Hoikalle tytölle kapeat housut.

Tein myös pikkuhousuja neidille. Näihin käytin jämätilkkuni ja resorini. Tilkkuja tosin jäi vielä. Housut on kantattu resorilla ja vyötärössäkin on resorit. Yhdissä housuissa on alusvaatekuminauhaa, mutta se on paljon hitaampaa ja työläämpää ommella kuin resorit, joten olin ihan tyytyväinen kun neiti valitsi resorit housuihin. Kaavana näissä on joku suuren käsityön kaava koossa 104cm.

torstai 11. elokuuta 2016

syysvaatetta pojalle

 Lapset lähtevät kuun lopussa hoitoon joten tein heille uusia vaatteita. Toki kesän aikana on poika hujahtanut kovasti pituutta joten on aika uusia vaatekaapin sisältöä.


 
  
 Syksyn viileisiin keleihin noshin kaavalla lippapipo, joka peittää korvat hyvin. Poju sai itse valita kankaan ja aika kiva tuli.


  Paitoja on jäänyt isosiskolta vielä jemmaan, joten paitoja ei juurikaan tarvita. Tosin yksi paita piti tehdä kun isin paitakankaasta jäi juuri sopivasti pienen miehen paitaan. Kaavana ob:n Fall basic 98cm


Housuista onkin sitte enemmän pula ja tässä niitä nyt on. Kaavana ob:n hop&jumppituus koosta 104cm ja leveys 98cm. Nämä ovat kivan kapeat ja menevät sitten villapuvun allekin hyvin.

perjantai 5. elokuuta 2016

syysvaatetta aikuisille

  Syksy tulla jollottaa jo omassa mielessäni ainakin. Mies jäi vasta kesälomalle, joten hän viettää vielä kesää ja itselle siintää jo syksy kun maanantaina lähden töihin kolmen kotiäiti-vuoden jälkeen. Itseäni jännittää, ahdistaa ja kuitenkin odotan innolla tulevaa. Mies ja lapset lomailevat vielä loppukuun ja sitten alkaa arki toden teolla kun lapset lähtevät hoitoon. Muutama seuraava postaus tuleekin käsittelemään meidän perheen syysvaatetta.

Tällä samaisella postauksella osallistun taas HommaHuoneen värihaasteeseen. Viime kuussa värinä oli valkoinen ja siihen osallistuin laiskana instan kautta. Minut löytää instagramista tiia.salonen 
 

Mies kun on kesälomalla, niin hänelle pari paitaa loman kunniaksi. Kankaat on jättirätistä herra valinnut ihan itse. Mies tykkää minun tekemistäni paidoista kun ne ovat tarpeeksi pitkiä. Kaupan paidat meinaavat jäädä liian lyhyiksi ja selkä ja vatsa vilkkuvat. Sain siis pyynnön tehdä pari paitaa kaapin täytteeksi. Tässä ne ovat.

  

Ruutukangas oli niin kiva, että otimme sitä niin paljon jotta minullekin riittää. Tein siis itselleni tunikan töihin. kaavan pohjana vanha luottokaavani ruskamekko. Syyskelejä  odottamaan tein pipon samaisesta ruutukankaasta.Tämä tunika pääsee heti tositoimiin maanantaina töiden alkaessa.