tiistai 29. marraskuuta 2016

Merinovillaa talven kylmyyttä vastaan

Tein kuukausi sitten itselleni kangaskapinan merinovillasta neuletakin.  Sen jälkeen se on ollut joka päivä käytössä kotona ja töissä.  


 Tampereen käsityömessuilta ostin käpysen ihanaa merinoa ja nyt sain siitä tehtyä takin.  Kaava on sama kuin edellisessä, mutta pienin muokkauksin.
Kaula-aukkoa hieman pienensin ja helmaan lisäsin pituutta.


Tästä tulee varmasti talven pidetyin vaate toisen merinotakin lisäksi.

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Joulumekkoja itselle


Tampereen käsityömessuilta tarttui mukaan kaikkea mukavaa ja nyt pääsi kaksi kangasta itselle joulumekoiksi.  Löysin paapiin ihanaa joustocollegea ja poppanavakan trikoota.  Käytin näissä luottokaavaani ruskamekkoa hieman muokaten.  


  Varsinkin tämä joustocollege on ihanan pehmeää ja lämmintä.


Seuraavaksi on siirryttävä sitten joululahjaompelusten pariin. 

perjantai 25. marraskuuta 2016

Prinsessoja prinsessalle

Pikkuisen jo pukin puuhia esille.  Tyttö ihastui tähän prinsessa kankaaseen ja sitä sitten ostettiin.  Halusin kuitenkin hieman hillitä tuota prinsessojen sekamelskaa joten yhdistin raidat kaveriksi. 


Kaavana näissä on ottobren peplum hieman pidennettynä.  Koot ovat 104 ja 116 cm.  Pienempi lähtee joululahjaksi ja isompi on jo omalla tytöllä käytössä. 

tiistai 15. marraskuuta 2016

Ampiaispesiä


Joulun odotus alkaa ja kuitenkin oli jo ensi kesä mielessä kun tein ampiaispesiä. Virkkasin pesät sukkalangasta ja täytin ne suodatinpusseilla. Edelliset täytin vanulla ja linnut ovat niistä nokkineet täytteitä pihalle ja nyt ne näyttävät lähinnä piikkisioilta jotka roikkuu. 

Nämä pesät on tarkoitus laittaa talven aikana paikoilleen, jotta ne ovat heti keväällä estämässä amppareiden pesänrakennusta.


maanantai 14. marraskuuta 2016

Sukkia 100-vuotiaan Suomen kunniaksi


Nyt on käynnissä monia keräyksiä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Päätin itse osallistua ensi vuonna syntyvien keräykseen ja villasukat veteraaneille-ryhmän kautta myös veteraaneille tein muutamat sukat. Ylemmässä kuvassa olevat sukat on minun kyjy2016 töitä ja alemmassa kuvassa kaikki lahjoitukseen lähtevät sukat.